Vault šílené brahmíny - největší stránka o sérii Fallout v češtině i slovenčine | Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout New Vegas, FOnline, Fallout 4
... vstup do vaultu ... orientace ... vaultmasteři ... kontakt ... poslat novinku ... fórum ... archiv ..

Fallout

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
vault-boyové
holodisky
konce
texty ze hry
vychytávky
archiv zvuků
screenshoty
demo
wiki
fórum
download

Fallout 2

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
předměty
zbraně
brnění
automobil
holodisky
karmické tituly
konce
texty ze hry
kulturní odkazy
zajímavé sejvy
vychytávky
screenshoty
archiv zvuků
mapper
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout Tactics

novinky
recenze
návod
charakter
mise
náhodné lokace
zbraně
brnění
vozidla
holodisky
drogy
screenshoty
multiplayer
hrajeme po netu
tipy a triky
editing
obličeje
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout: New Vegas

novinky
recenze
hráčské recenze
návod
spolubojovníci
screenshoty
videa
zbraně
download
wiki
fórum

FOnline

novinky
faq
fórum
FOnline: 2238
status
server-boy 2238
manuál
mapy
instalace
screenshoty
gang VŠB
wiki-boy 2000
download
The Life After
status
manuál

Společné

bible
časová osa
bestiář
pitevna
traity
perky
technologie
zbraně vs. realita
bugy
tajemná tajemství
technické problémy
licence

Fallout projekty

Fallout Online (V13)
Fallout 4
Fallout 3: Van Buren

Příbuzné hry

Arcanum
AshWorld
Fallout: BOS
Fallout 3
Fallout: PNP
Fallout: Warfare
Fallout Tycoon
Lionheart
STALKER
Borderlands

Hry naživo

Fallout LARP
Fallout RP
download

Soutěže

O brahmíní vemeno
screenshot měsíce
žebříček charakterů
žebříček kr. zásahů
masový hrob
rychlonožka

Zábava

povídky
poezie
knihy
komiksy
filmy
hudba
kvízy
humor

Různé

články
rozhovory
jak přežít
wallpapery
bannery
průzkum
srazy a setkání
IRC channel
odkazy

Vault šílené brahminy - největší stránka o sérii Fallout v češtině a slovenčine.




Fallout - dějiny



Od krize k atomové válce

Psal se rok 2051. V rámci ochrany svých obchodních zájmů a zásob ropy, začalo USA vyvíjet nátlak na Mexiko. Prohlásilo jeho politickou nestabilitu a znečišťování životního prostředí za hrozbu pro Spojené státy. Na Mexiko byly uplatněny ekonomické sankce, které jej měly destabilizovat. Vojsko USA posléze překročilo jeho hranice, aby zajistilo chod ropných rafinerií a zabezpečilo cestu paliva na sever … na úkor Mexika. Příštího roku odhalil zpravodajský tým nejmenované televizní stanice ve svém dokumentu o vyschlých ropných vrtech v Texasu hrozivou skutečnost všem americkým domácnostem a ukázal opravdovou hloubku energetické krize. V dubnu téhož roku začíná válka o zdroje. Mnoho malých států se ekonomicky hroutí a Evropa - závislá na dovozu paliva ze Středního východu - odpovídá na vzrůstající ceny paliva vojenskou akcí. Dlouhá válka mezi Evropským Společenstvím a zeměmi středního východu začíná. Do měsíce se Spojené národy začínají hroutit. V sérii ohnivých debat se mnoho států od mírumilovného Společenství odtrhává. Následujícího roku se objevuje tzv. "Novodobý Mor". Umírají desetitisíce lidí. Spojené státy zavírají hranice a je vyhlášena historicky první "celonárodní karanténa". Původ nemoci je neznámý, ale říká se, že jde o geneticky stvořenou zbraň. Jako vykřičník za tragickým rokem ničí nukleární zbraň teroristů Tel Aviv.

V lednu roku 2054 šíří strach po celém světě limitovaná výměna nukleárních zbraní na Středním východě. Ve světle Euro-Středovýchodního konfliktu a morové epidemie, začíná USA plánovat projekt "Safehouse". V rámci projektu, financovaného rizikovými obligacemi, mají vzniknout kryty, také nazývané Vaulty. Ty mají chránit populaci v případě jaderného konfliktu nebo morové epidemie. Výstavba začíná na sklonku roku 2054 a - díky pokrokům ve vývoji konstrukčních technologií - urychleně pokračuje. Téhož roku Vault-Tec vyvinul ZAX 1.0 a zapojil ho do sítě. Původně byl zamýšlen jako jeden ze systémů pro řízení Vaultů. Nyní je předán vládě jako pomoc Ministerstvu Energetiky pro sběr a třídění informací o zdrojích. FSEF (pravé jméno organizace není známo) začíná roku 2055 s vývojem nového viru, který má zničit "Novodobý Mor". Tímto virem je FEV-1, Forced Evolutionary Virus (Virus Urychlené Evoluce). Jako regulátor prostředí ve FSEF (Glow - Kráter - Starý řád) je použit ZAX 1.2. Nejde o součást Vault-Tec ochranného softwaru, a nemá tedy příkazy ochraňovat lidi po dopadu bomb. V létě 2057 je FEV poprvé testován na zvířatech.

Za další 2 roky je založena Frontová Linie Anchorage, protože USA stupňuje počet svého vojska na Aljašce, kde chrání ropné zdroje. Frontová Linie Anchorage způsobuje napětí ve vztazích USA a Kanady, jelikož USA se snaží vymoci si povolení chránit svým vojskem aljašské ropné potrubí. Po letech výzkumů je konečně stvořena první Umělá Inteligence. Je ovšem omezena limitovanou pamětí. Tento objev ukazuje cestu k vývoji budoucích UI v laboratořích USA. Příští rok se zastavuje doprava na všech světových komunikacích. Palivo je příliš cenné, než aby jím bylo plýtváno na automobily. Jsou vyvíjeny alternativy - elektrické a fůsní automobily, ale továrny jsou schopny vyrábět jen omezená množství vozidel. Tlak na vývoj fůsních technologií se zvyšuje. Z důvodu vyschutí ropných vrtů končí Euro-Středovýchodní válka - není proč v konfliktu pokračovat. Obě strany se téměř zcela hroutí. Úvodní testy FEV jsou téměř kompletní. Vyšší primáti přežívají a zdá se, že jejich inteligence se zvýšila.

Píše se rok 2062 a "Novodobý Mor" se nadále šíří. Vědci v FSEF jsou ohromeni výsledky testů FEV. Virus se šíří krevním řečištěm a zdá se, že napravuje všechny nedostatky, na něž narazí. Také zaplňuje mezery v kódu DNA novými informacemi. Zvířata se stávají chytřejšími, jejich svalová hmota narůstá a stávají se více agresivními. Následujícího roku je konstrukce Vaultů dokončena. V mnoha městech začínají evakuační cvičení, která ovšem mají neblahý efekt - se vzrůstající frekvencí cvičení se lidé stávají méně obezřetnými a neberou je vážně. Kvůli enormní spotřebě elektřiny v létě 2065 se jaderný reaktor v New Yorku téměř přehřívá. Kvůli krizové situaci musí být energie distribuována na příděl. Události tohoto roku jsou od té doby nazývány "Horkým létem." Vzrůstající nároky na pohyblivost mechanizované kavalerie US vedou v k vývoji "lidského tanku" - v zásadě jde o chodící ozbrojenou jednotku: Power Armor. V příštích 2 jetech je vyvinuto několik typů Power Armorů. Mnoho z nich se ovšem v poli neosvědčilo. Tyto prototypy dláždily cestu k dalšímu rozvoji na poli vojenské a konstrukční technologie.

Na jaře roku 2066 se zásoby fosilních paliv na celé Zemi tenčí. Tato krize postihuje také Čínu, která se při jednání o dodávkách paliva s USA stává velice agresivní. Jelikož USA nebyla ochotná dodávat Číně ropu, rozhovory ztroskotaly. V létě je první prototyp fůsní baterie (vedlejší produkt vývoje Power Armoru) představen veřejnosti, což ještě více zvyšuje napětí mezi Čínou a Amerikou. Začala produkce strojů, jež mají tuto technologii využívat. Ta má být zapojena do infrastruktury USA, proces je ale příliš pomalý. Ještě o 13 let později je fůsní technologií zásobeno jen několi částí USA. V zimě začíná invaze Číny na Aljašku. Frontová Linie Anchorage se stává opravdovým bitevním polem. Jako průvodní znak vzrůstajícího napětí mezi USA a Kanadou se Kanada vzpírá dovolit americkým jednotkám vstoupit na jejich území nebo narušit jejich vzdušný prostor. Napětí vzrůstá, ale Kanada posléze ustupuje a US jednotky přecházejí přes jejich území. Takto je připravena půda pro anexaci Kanady v roce 2076.

Do roka je první družina Power Armor rozmístěna po Aljašce. Ačkoli ještě nedosahuje pohyblivosti jejich nástupců, je extrémně účinná v boji proti čínským tankům a infantérii. Její schopnost ovládat těžké zbraně se ukazuje jako klíčová v mnoha lokálních konfliktech. PA prokazuje schopnost zničit celá města, aniž by byl ohrožen jeho nositel. Čína se pokouší vytvořit vlastní verzi, je ale ve vývoji mnoho let pozadu. Roku 2069 začíná Kanada pociťovat tlak ze strany US vojsk, když ta čerpají z jejich zdrojů pro válečné účely. Mnoho lesů je vykáceno a i ostatní zdroje jsou téměř vyčerpány. Někteří Američané mluví o Kanadě jako o malé Americe a protesty Kanady zůstávají nevyslyšeny. Příští rok jsou vyrobeny první automobily firmy Chryslus motors na fůsní pohon. Jsou neúměrně velké/americké a velmi drahé, ale přesto jsou vyprodány během několika dní. Mnoho továren Chryslusu je totiž už dlouho přetvořeno na vojenská zařízení.

Jakmile je zjištěno, že FEV může sloužit vojenským účelům, výzkumná stanice je z Glowu přesunuta do vojenské báze v jihovýchodní Californii (Vojenská báze z F1, také známá jako Báze Omega). Výzkum v FSEF je pozastaven kvůli stavu pokusných subjektů: zvířata rychle degenerují, hloupnou, ale jejich svalová hmota zůstává nadprůměrná. Několik pokusných zvířat roku 2072 v Glow znenadání zaútočilo ve smečce a zabilo čtyři vědce. Zvířata byla zabita ochrankou a zbytek pokusných subjektů byl rozdělen, utlumen drogami a pečlivě sledován. Zvýšené požadavky USA, vyčerpávající Kanadské zdroje, vedly k protestům a výtržnostem v mnoha kanadských městech. Pokus o sabotáž Aljašského ropovodu bylo všechno, co vojsko USA potřebovala jako záminku k obsazení a anexaci Kanady, která už v podstatě začala roku 2067. V rozporu s tvrzením, že se jen pokoušejí vyhnat z Aljašky čínské komouše, jsou roku 2074 do Číny přesunuty jednotky Energotěžkooděnců, infantérie a mechanizovaná divize. Ale jejich postup je pomalý a jen dále vyčerpává americké zdroje.

Výzkumy FEV v FSEF mají zjistit, jak to, že laboratorní zvířata přežila, zatímco mnozí lidé nikoli. Vědci se pokoušejí virus dále upravovat. 21. března 2075 začínají v malých karanténních městech severní Ameriky pokusy s FEV-1. Ranné výsledky se zdají příznivé, ale během dvou následujících měsíců se testované subjekty stávají oběťmi deformit a šílenství. V lednu následujícího roku je anexace Kanady dokončena. Kanadští vzbouřenci jsou stříleni na potkání a aljašský ropovod je střežen vojskem. Do USA se ale dostávají dokumenty o páchaných zvěrstvech a způsobují neklid a protestní akce. V červnu je vyvinut prototyp Energozbroje, který lze nalézt ve F1. Toto je vrchol předválečné energo-technologie. Mnoho těchto obleků je posláno do Číny, kde pomáhají porážet čínské síly. Čínské zdroje jsou na hranici vyčerpání a zásobování z okupovaných zemí se hroutí. V řervenci FEV výzkum prosakuje na veřejnost a dále vyhrocuje situaci. Mnoho zemí stahuje svou podporu USA. Všechna dokumentace je zničena a výzkum se opět stahuje do utajení. V srpnu začínají v městech po celém USA nepokoje kvůli nedostatku potravin a energie. Vojenské jednotky jsou rozmístěny po celých Spojených státech, aby zabránily nepokojům a vystavělo se mnoho provizorních věznci. Je vyhlášen stav ohrožení a brzy na to i stané právo.

10. ledna 2077 je Aljaška znovu dobyta a Frontová Linie Anchorage je opět v rukou američanů. 22. ledna jsou poprvé použity jednotky Enerotěžkooděnců v rámci USA - pro potlačení demonstarcí a udržení karanténních oblastí. Jednotky z Číny a Frontové Linie Anchorage jsou nasazeny proti svým spoluobčanům. Nepokoje kvůli nedostatku jídla se stupňují a je zabito mnoho civilistů. Několik vojáků v Kanadě a USA dezertuje, ale jsou chyceni posláni do vojenského vězení. V únoru se výzkum FEV blíží dokončení. "Nový mor" způsobuje nepokoje po celém světě a USA je obviněno, že je za něj zodpovědné. FEV jen podporuje celkovou hysterii. V březnu je prezident připraven na nukleární válku ze strany Číny, stahuje se s Enklávou do odlehlých oblastí světa a plánuje další postup války.

Píše se 23. říjen 2077 a stalo se to, čeho se celý svět nejvíce obával. Bomby byly odpáleny. Kdo tehdy začal se neví. Možná Čína, možná Amerika. Poplašné sirény shánějí lidi do Vaultů, ale do krytu se uchyluje jen nemnoho lidí - mají to za falešný poplach. Vaulty jsou uzavřeny.

Období od dopadu bomb po vznik nových měst

Vault 12 se nikdy neuzavřel. Jakmile se rozkřiklo, že ostatní kryty už byly zavřeny, lidé v Bakersfieldu se do Vaultu pokusili proniknout násilím. Výzkumné středisko FSEF (Glow) bylo zasaženo jadernou hlavicí. Nádrže s FEV byly rozbity a virus se dostává do atmosféry. Tam - zmutovaný zářením - začíná napadat lidi a ostatní obyvatele pustiny. Vojenská báze (Omega) měla o poznání větší štěstí. Vojáci a vědci zůstali nedotčeni jak virem, tak i radiací. Kolem roku 2080 lze pozorovat první mutace způsobené virem. U zvířat i lidí dochází ke změnám. Přeživší si navždy ponesou stopy mutací. Nové druhy vznikají téměř přes noc. Dva roky poté vědci v Bázi Omega začínají s novým výzkumem, jehož cílem je vytvořit dokonalého tvora. Vzniká FEV-2. Vědci jsou velice tajnůstkářští a izolují se od vojáků. V létě 2083 je přeživšími z Vaultu 12 – nyní ghouly - založeno město s příznačným názvem: Nekropolis. Ani ne rok nato přebírá vládu nad Nekropolis Set. Původní Správce je odvezen na sever a už o něm nikdy nikdo neslyšel.

Jakmile vojáci v Bázi Omega zjistili, že vědci provádějí testy na jejich kolezích, vzbouřili se. Pod vedením generála Rogera Maxsona byli vědci roku 2088 pozabíjeni, ale v rozhodujícím boji je poškozena jedna nádrž v FEV. Ze strachu před nákazou vojáci uzavřeli základnu a odešli do pustiny. Zásoby a schémata si vzali sebou. Tato událost byla později známa jako “Exodus” a přeživší vojáci založili Bratrstvo Oceli (BOS). Následujícího roku založili uprostřed pustiny malý bunkr (velitelství ve F1). Původně nešlo o moc víc než o jednoduchý úkryt. BOS začalo stavbu rozšiřovat a opevňovat, aby posléze vznikla pevnost schopná odolat útokům nájezdníků.

Vault 8 se otvírá v roce 2091 a jeho obyvatelé používají GECK ke stvoření plodné půdy ke stavbě svého města - Vault City. Nedlouho poté se otevírá také Vault Los Angeles – vzniká Pohřebiště (Boneyard), které láká další přeživší. Dr. Richard Moreau je vypovězen z Vaultu za vraždu. Okolnosti zločinu jsou neznámé. Doktor si mění jméno na Grey a vyráží na jih. Mužem jménem Angus je založen Hub. Vznikl z jednoduchého tábora poblíž špinavé oázy v poušti, kde probíhají obchody s místními usedlíky. Roku 2066 se otevírá Vault 29. Harold pokouší své štěstí jako obchodník, později vůdce karavany. Kvůli útokům mutantů dává dohromady partu dobrodruhů, kteří vyrážejí zjistit, odkud se mutanti berou. Tři roky poté se narodil John Maxson - budoucí Hlavní Starší Bratrstva Oceli.

Z jara roku 2102 nachází expedice R. Greye (spolu s Haroldem) Vojenskou bázi (Omega), kde je rozprášena tamními mutanty. Grey je ramenem jeřábu svržen do nádrže s FEV, Harold je zbit do bezvědomí a později se probouzí v pustině. Pár měsíců poté se Richard Grey – nyní hrůzně zmutovaný virem – vyškrábe z nádrže a začíná plánovat Jednotu a vůdcovskou rasu - dává si jméno Master. Ten po dlouhých osmnácti letech začíná experimentovat s FEV-2. V průběhu následujících několika let vzniká mnoho podivných stvůr, ale Supermutanti mají spatřit světlo světa až roku 2137.

Angus vládne vzkvétajícímu Hubu a v roce 2020 se prohlašuje za guvernéra. Po pěti letech je Angus zavražděn. Hub pohlcuje chaos. Dalším velkým problémem je obsazení vodní věže v Hubu spolkem kupců. Ti požadují za vodu poplatky – tak začíná Velká Válka Obchodníků, trvající až do roku 2128. Obchodníci s vodou opevňují město, ale jsou přečísleni útočníky. Muž jménem Greene, policejní důstojník, uzavírá mír. Je založena Centrální Rada. Následujících šest let se neděje nic výjimečného, kromě Velké Zimy 2130.

Jedna z frakcí Bratrstva Oceli získává vliv a vyvíjí nátlak na Stařešiny, aby zrušili jejich izolaci od světa. Frakce se oddělila, vzala si sebou něco z technologií a zbraní a také klíče k Vojenské/Omega Bázi. Rok nato umírá Roger Maxson na rakovinu. John Maxson přebírá jeho úlohu “Generála” v Bratrstvu. Téhož roku je výzkum FEV-2 dokončen. Master získává pokusné subjekty, dobrovolníky i neochotnější z dostupných lidí, hlavně karavan. Již v průběhu jednoho roku se z kádě vynoří první Supermutant. Mnoho let je mizení karavan v této oblasti házeno na jakási “monstra”. I poté, co začnou mizet karavany z Hubu, jsou viněni Párači. V orce 2137 začíná Master s masovou produkcí Supermutantů. Jen jeden z 5-6 pokusů je úspěšný, a i z těchto úspěchů je sotva polovina schopná zapojit se do jeho armády, nyní nazývané Jednota.

Někdy v této době je zrozen Vault Dweller. Názory ohledně data jeho zrodu se různí. Nastává rok 2140 a Decker zakládá v Hubu zárodky podsvětí a začíná tahat za nitky. Teprve z jara následujícího roku je otevřen Vault 15. Ubývá potravin a v regionu se formují tlupy Nájezdníků. Khanové a Zmije terorizují místní obyvatelstvo. Na jaře 2142 je založeno Shady Sands – postavena hradba proti Nájezdníkům. Roku 2145 spatří světlo světa děvče jménem Tandi.

Roku 2151 vyšle Bratrstvo skupinku, která má zjistit, co se stalo s odpadlíky. Nachází ale jen ruiny v pustině. Žádné přeživší. Jak se šíří Masterův vliv, naráží na kult uctívačů soudného dne. Místo toho, aby je nechal zmutovat, využívá je jako zvědy. Jejich vůdcem je Morpheus. Jeho kult vytváří jádro Dětí Katedrály. Na přelomu let 2155/56 zajme Master karavanu podivně oblečených lidí – obyvatel Vaultu. Zjišťuje lokaci jejich Vaultu v Boneyardu, budoucím sídle Katedrály. Podrobí si jeho obyvatele a zakládá v něm se svými uctívači operační středisko. Master se dovídá o dalších Vaultech a uvědomuje si, že jejich obyvatelé jsou zralí pro mutaci. Vysílá hlídky, aby Vaulty hledali. Master si uvědomuje výhodu používání mírumilovného kultu Dětí Katedrály a užívá je jako zvědy v širokém okolí. Misije Dětí Katedrály se šíří pustinou a slouží jemu a Morpheovi jako oči a uši. Master zjišťuje lokaci Vaultu v Bakersfieldu (Vault 12) a vysílá jednotku Supermutantů, aby jej zabrala. Mnoho ghoulů umírá. Set nakonec mutantům vysvětlí, že oni jsou původními obyvateli Vaultu. Supermutanti jsou rozzuření tím, že nenalezli Vault neporušený a ustavují zde malou hlídku, která má dohlížet na to, aby Set a jeho ghoulové spolupracovali v budoucí válce.

Valut Dweller a Fallout 1, Arroyo

5. prosince 2161 je Valut Dweller nekompromisně vyhozen z Vaultu 13 a vyslán k hledání náhradního vodního chipu. Po cestě objevuje vytvořená města, potkává spoustu přátel i protivníků. Mezi nimi mimojiné Shady Sands, kde se seznamuje s Tandi. Příštího roku ničí Vojenskou Bázi a brzy nato v souboji poráží Mastera. Poté se vrací do svého rodiště, odkud je vzápětí vypovězen Správcem. Několik obyvatel Vaultu se jej nedlouho na to vydává hledat. 12. května 2165 si Vault Dweller svléká svůj vault-oblek, aby jej na sebe už nikdy nevzal. 10. července zakládá vesničku Arroyo. Stavba je dokončena 18. srpna 2167. 2. října roku 2188 se Vault Dwellerovi narodila dcera (Starší z Falloutu 2). 16. ledna 2208 mizí Vault Dweller z Arroya a je prohlášen za mrtvého. Zanechává po sobě jen vault-oblek složený na posteli. Někteří tvrdili, že si jej odnesli duchové nebes, jiní, že prostě pociťoval, že je čas jít dál.

Měsíční cyklus truchlení za mrtvého vypršel a život v Arroyu se vrací do normálu. Trénink Vault Dwellerovy dcery na post Starší mohl začít. Podstupuje náročný fyzický výcvik, učí se mnoha vědám, matematice a samozřejmě zacházení se zbraněmi. 31. ledna 2010 podstupuje Vault Dwellerova dcera mystickou zkoušku – hlavními složkami testu je několik nádob s halucinogenními rostlinami z Hakuninovy zahrádky. Ke složení testu v Chrámu Zkoušek využívá svůj šarm. Nato zkoušku tvrdě zkritizuje a ta tak prochází vícero změnami. Dva dny po mystické zkoušce se ujímá postu Starší. Vládne pevnou rukou a její moudrost je všemi uznávána.

Události mezi příběhy Falloutů, Vyvolený, Fallout 2

Je léto 2185 a v pravé poledne se mnoho mil jihozápadně od Broken Hills setkávají Marcus a Paladin Bratrstva Jacob. Bojujovali spolu mnoho dní, ale nakonec to – neschopni získat nad sebou vzájemně převahu – vzdali. Začali cestovat spolu a nikdy se nepřestali hádat o doktríně Mastera a Bratrstva Oceli. Na podzim spolu se skupinou ghoulů, lidí a super mutantů, zakládají komunitu Broken Hills. Na jaře příštího roku se Jacob loučí s Marcusem a navždy mizí v pustině. Stejného roku je založena New Califoria Republic. Její vlády se ujímá ústřední rada.

20. července 2195 jsou hlídkou Enklávy nalezeny ruiny Vojenské Báze. Následující dva měsíce prohledávají vědci Enklávy zbytky Báze, zatímco přepadové jednotky (včetně 25-letého Frankie Horrigana) pátrají v poušti po možnýcjh otrocích, kteří by jim posloužili při ražení cesty k zavaleným kádím s FEV. V září začínají stavební jednotky Enklávy a super mutantí otroci s odklízením rumiště. Nalézají FEV a začínají mutovat. Frankie přichází také do styku s virem a je odeslán do laboratoří Enklávy na pozorování. Enkláva získala potřebná data o FEV a po dalších incidentech s mutacemi, kdy vznikají super mutanti druhé generace, opouštějí v říjnu Bázi. Super mutantí otroci jsou ponecháni v Bázi – vzniká nová komunita pod vedením Melchiora. Mezi roky 2195 až 2220 Horrigan, nakažený FEV, postupně mutuje. Získává sílu supermutanta, stejně tak jako jeho pomalou, jednostranně zaměřenou mysl. Je udržován pod sedativy, operován a studován po mnoho mnoho let. Získává vědomí jen na krátké okamžiky – po dokončení krveprolití je totiž vždy okamžitě uspán.

Roku 2196 je Tandi radou NCR jednohlasně zvolena prezidentkou. Podle očekávání odvádí skvělou práci. Enkláva pracuje na mnoha projektech, včetně variant energozbroje. Nevede se ji ovšem původní zbroj nějak vylepšit. Některé typy jsou naopak horší. Prvního srpna 2215 získává kongresman Richardson, podporován tlakem ze strany svého otce – prezidenta Richardsona, moc v rámci Enklávy. Na základě prezidentova rozkazu začínají vědci Enklávy pracovat na novém typu energozbroje. Vyrobeno a testováno je mnoho prototypů. Kongresman Richardson je 5. března 2220, díky protekci svého otce, zvolen prezidentem na první z pěti období. V říjnu vědci Enklávy vyrobili spolehlivou verzi energozbroje druhé řady. Výsledky pokusů (a nehod…a explozí…a úmrtí) jsou v zájmu zachování morálky utajeny. Na Franku Horriganovi už pomalu není co testovat. 23. ledna 2221 je navržen pro polní operace v rámci zákroků proti místní populaci.

Píše se 23. březen 2221 a je zrozen Vyvolený. Jeho otec není v kronikách divochů uveden. Důvod není znám, ale snad to Starší prostě jen uvádělo do rozpaků. Po deseti letech je Frank Horrigan připraven na svou novou roli. Je vyrobena nová verze energozbroje, která by vyhovovala jeho velikosti a Frank je 27. března 2231 zavařen uvnitř. Po několika děsivě úspěšných polních testech se Frankie stává řešením Enklávy pro nejeden ožehavý problém. V roce 2235 provádí Enklává pokusy s Párači ve snaze vyvinout bojovou jednotku pro nepřátelské prostředí. Mnoho experimentů je testováno proti Frankovi.

Ačkoli v této době bylo v Gecku už několik ghoulů, teď se jich tam stěhuje větší množství. Přinášejí všemožně posbíranou starou technologii a know-how a jaderná elektrárna v Gecku je ještě toho roku uvedena do provozu. Vault City pozoruje nového souseda se vzrůstajícími obavami. V roce 2238 přichází do Gecka Harold a všemožně se snaží pomoci s chodem elektrárny. Tři roky na to nastává v oblasti severní Kalifornie nejhorší sucho posledních let. Poškozeny jsou chovy brahmin i úroda v Arroyu a Modocu. V lednu se do Reddingu zásluhou rodiny Mordinů dostávají první vzorky Jetu. O měsíc později Vault City odmítá nabídku spojenectví s rodinou Bishopů i NCR. V březnu začínají útoky Nájezdníků na karavany do Vault City.

25. července 2241 podstupuje Vyvolený v Chrámu zkoušek mystický test. Ten bez větších problémů skládá a do dvou dnů opouští Arroyo a vydává se hledat GECK. 15. května následujícího roku Enkláva aktivuje vysláním kódu centrální počítač Vaultu 13 a oznamuje tak, že je čas jej opustit. Martin Frobisher shromažďuje obyvatele Vaultu ke shlédnutí informačního snímku. O den později je Vault otevřen, aby byli jeho obyvatelé přivítáni dvěma útočnými jednotkami Enklávy. Jednotky zabily tři občany, kteří se vzpírali zadržení a unesli zbytek obyvatel. V následujících pěti dnech vypustili Enklávští ošetřovatelé zvěře do Vaultu 13 Párače, aby zabil kohokoli, kdo by mohl zjistit jejich přítomnost. Zbytek Páračů má hlídkovat v pustině kolem Vaultu.

Na podzim 2242 se Vyvolený na tankeru dostává do Enklávy, ničí ropnou plošinu Poseidon a zabíjí prezidenta Spojených Států, čímž ukončuje plány Enklávy na vládu nad světem.

Následující události jsou nám skryty. Klíčem k nim by mohl být stejně tak skrytý Fallout 3. Snad se někdy dočkáme. Snad …

Z časové osy vytvořil Bery
ICQ: 137880216 (Creshaw)
http://gate.creckx.com
Osu přeložil Petruschka

Staň se pomocníkem při tvorbě, nakrm Šílenou brahmínu!:)




Stránky v EN

No Mutants Allowed
Fallout Wiki
Fallout Database

Modifikace v CZ

Fallout:Resurrection
Fallout et tu
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout:BGE (dead)
Fallout:Yurop (dead)

Modifikace v EN

Vault-Tec Labs
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout of Nevada
MIB88: Megamod
Last Hope
Fallout et tu



Sponzoři VŠB

TOPlist





.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. irc channel .. kniha hostí .. fórum .. archiv..