Vault šílené brahmíny - největší stránka o sérii Fallout v češtině i slovenčine | Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout New Vegas, FOnline, Fallout 4
... vstup do vaultu ... orientace ... vaultmasteři ... kontakt ... poslat novinku ... fórum ... archiv ..

Fallout

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
vault-boyové
holodisky
konce
texty ze hry
vychytávky
archiv zvuků
screenshoty
demo
wiki
fórum
download

Fallout 2

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
předměty
zbraně
brnění
automobil
holodisky
karmické tituly
konce
texty ze hry
kulturní odkazy
zajímavé sejvy
vychytávky
screenshoty
archiv zvuků
mapper
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout Tactics

novinky
recenze
návod
charakter
mise
náhodné lokace
zbraně
brnění
vozidla
holodisky
drogy
screenshoty
multiplayer
hrajeme po netu
tipy a triky
editing
obličeje
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout: New Vegas

novinky
recenze
hráčské recenze
návod
spolubojovníci
screenshoty
videa
zbraně
download
wiki
fórum

FOnline

novinky
faq
fórum
FOnline: 2238
status
server-boy 2238
manuál
mapy
instalace
screenshoty
gang VŠB
wiki-boy 2000
download
The Life After
status
manuál

Společné

bible
časová osa
bestiář
pitevna
traity
perky
technologie
zbraně vs. realita
bugy
tajemná tajemství
technické problémy
licence

Fallout projekty

Fallout Online (V13)
Fallout 4
Fallout 3: Van Buren

Příbuzné hry

Arcanum
AshWorld
Fallout: BOS
Fallout 3
Fallout: PNP
Fallout: Warfare
Fallout Tycoon
Lionheart
STALKER
Borderlands

Hry naživo

Fallout LARP
Fallout RP
download

Soutěže

O brahmíní vemeno
screenshot měsíce
žebříček charakterů
žebříček kr. zásahů
masový hrob
rychlonožka

Zábava

povídky
poezie
knihy
komiksy
filmy
hudba
kvízy
humor

Různé

články
rozhovory
jak přežít
wallpapery
bannery
průzkum
srazy a setkání
IRC channel
odkazy

Vault šílené brahminy - největší stránka o sérii Fallout v češtině a slovenčine.




POSTNUCLEAR
Nápověda ke hře - První kroky



Autor: ZDLOR


O co se jedná? Vpodstatě o ruskou on-line hru, která poměrně čerpá se světa Falloutu. Toto je částečný překlad jejího FAQ, pokud neumíte rusky. Pokud se vám zobrazují v závorkách otazníčky či jiné neazbukoidní obrazce, pak je to bohužel špatné a umístění tlačítek musíte hledat metodou pokus/omyl)

1.1 Co je to PostNuclear?
Odpověď: Je to interaktivní on-line hra. Děj hry se odehrává po jaderné válce. Pokud chcete obnovit bývalou slávu lidské rasy nebo se vydat cestou všeničícího supermutanta, či se pokusit kybernetizovat celý svět – pak přišel váš čas. Před vámi je obrovská přehlšel možností a cest k rozvoji. Množství úchvatných dobrodružství a možných profesí. Staňte se žoldákem, vrahem, obchodníkem, lovcem odměn nebo na technice závislým androidem, nebo prostě jen tak choďte a pozorujte okolní svět, aby jste spokojeně strávili volný čas. Všechno toto je v PostNuclear realitou.

1.2 Čím budu v PostNuclear?
Odpověď: Každý uživatel představuje jednu unikátní osobnost ve hře. Začínáte svou pouť jako nováček, potom můžete poznat spoustu rozličných profesí, osvojit si množství umění nezbytných k přežití. Také se můžete stát hlavou vlastní korporace! V herním čase se zúčastníte tisíce soubojů, stovkách hromadných přestřelek a útoků na nepřátelské opevnění, můžete vstoupit do jakékoliv korporace, gildy nebo objevit vlastní planetu, stát se profesionálním hackerem. Ke všemu výše uvedenému můžete přidat ještě roli obchodníka, lichváře a mnohé další mírumilovné profese… PostNuclear – to je obrovský zničený svět, a vaším úkolem je pomoci ho znovu postavit.

1.3 Co mám udělat než začnu?
Odpověď: Objevíte se v okně statistik charakteru. Nejprve se rozhlédněte. Stránka se dělí na tři zóny. Zónu herního děje, zónu rozhovorů (chat) a seznam hráčů ve hře. V herní části se nacházejí položky:
Jméno hráče (???? ??????): Dělí se na dva rámy. Levý rám: Zde je možno kliknutím na plusy, změnit své charakteristiky a umění, vybrat si rasu, za níž budete hrát (seznam ras si zjistíte v Knihovně). Zde si vyberete obrázek postavy (volby se mění podle rasy a pohlaví), počet vítězství, prohraných a nerozhodných bojů a také hodnotu zkušeností, hranici dosažení další úrovně. Předměty, které máte oblečeny či je používáte, voperované implantáty a přenosný počítač. Pravý rám: Obsahuje karty zobrazující podrobné charakteristiky charakteru (síla úderu, modifikátory, úroveň brnění, atd.) Na dalších kartách je možno vidět věci, které máte v batohu (rozděleno do kategorií), a do nichž se můžete převléct.
Prodat předměty (???????? ????????): Pomocí této volby můžete darovat a prodávat předměty jinému účastníkovi projektu (dostupné od desáté úrovně).
Obnovit stránku a východ (???????? ????? ? ?????): Refresh stránky browseru a odchod.
Do města (? ?????): Umožňuje vám vejít do města, tam najdete několik tipů budov, které provádějí činnosti podle svých názvů.
Opravárenská dílna: Opravuje poškozené předměty. Obchod: Můžete si nechat ocenit předměty, nakupovat je a prodávat.
Laboratoř: Zde je možné nechat si voperovat nebo odstranit implantáty, nebo genové operace, atd. Banka: Zde je možno zkontrolovat svůj účet, a později ve hře, ukládat peníze (je to bezpečnější, než nosit je sebou).
Budova bitev(?????? ????): Tady můžete prověřit sám sebe v soubojích (v duelu, skupinovém, chaotickém, rasovém, každé se stanou dostupnými v po dosáhnutí určité úrovně).

1.4 K čemu slouží charakteristiky a umění?
Odpověď: Promyslete si, jak zamýšlíte vyvíjet svou postavu před tím, než začnete rozdělovat své statistické parametry, přemýšlejte! Na tom bude záviset vaše další šance porážet protivníky.
Síla (????): Fyzická síla vašeho hrdiny. Má vliv na sílu úderu v ručním boji, na všechny zbraně, které budete nosit v rukou. Také má příznivý vliv na HP vašeho charakteru. (Healt Points) Jestliže HP klesne na nulu v průběhu boje, zemřete.
Hbitost (????????): Dává šanci na uhnutí se výstřelu nebo úderu po čas boje
Odolnost (????????????): Měří zdraví hrdiny (HP), také ovlivňuje, jaké množství předmětů váš charekter může nosit na sobě a v batohu.
Vnímání (??????????????): Umožňuje přivodit vícezraňující údery a zasadit přesnější výstřely (kritické)
Pohyblivost (???????????): Zlepšuje pohyblivost po bojišti k zaujmutí výhodnějšího postavení.
Stabilita (????????????): Zlepšuje šanci vašeho charakteru „zbiť protivnika z nog i ustojať na nogach ot jevo udarov“ (? pozn. překl.) (objeví se na páté úrovni)
Intelekt (?????????): Zlepšuje možnost vybavit se vysokotechnologickými předměty (objeví se na desáté úrovni).
S rozvojem hry se budou objevovat nové ukazatele.

1.5 Je možné vytvořit několik postav a podávaje výzvy k boji mezi nimi, protlačit tak jeden charakter rychleji na vyšší úroveň?
Odpověď: Ne. To dělat nelze. Podle základních zákonů PostNuclear, je toto hrubé porušení pravidel – ty jsou podrobně popsané v sekci pravidla hry. Tento dokument můžete najít v Knihovně (?????????a). Všechny akce jednoho každého uživatele se ukládají, všechny vaše podvody dřív nebo později vyplavou na povrch, a pak bude následovat trest, jaký si podle závažnosti přestupku zasloužíte. Je nezbytné také prověřovat čistotu rozhodnutí soudců. Pamatujte, že všechny přestupky budou odhaleny (? pozn. překl.) a váš charakter, jež může mít už vysokou úroveň, bude trpět. Rozhodněte se sami, čemu dáte přednost – rychlý průchod počátečními stádii hry nebo strhující, nasycující a hlavně klidnou hru v budoucnu.

1.6 Jestliže jsem našel chybu ve funkčnosti hry (chyby skriptů sajtny), co bych měl udělat?
Odpověď: Napište na bugs@postnuclear.ru Za takovou informaci vám budou vyplaceny kredity. Za utajování a využívání chyb hry pro vlastní obohacení – úplné vymazání vaší postavy.

Rozvíjení postavy

2.1 Jaké ukazatele budu dávat na vrub získaných zkušeností?
Odpověď: Pokud získáte vítězství nad svým oponentem, obdržíte zkušenosti. Pokud získáte předem dané množství zkušeností, postupujete na vyšší úroveň (možnost zlepšit herní parametry a přijmout peníze). Podle každé úrovně, na níž se právě budete nacházet, budete dostávat základní zkušenost. To znamená kolik zkušenosti přijmete za vítězství nad protivníkem na stejné úrovni (počítá se: úroveň protivníka, jeho parametry, hodnota jeho předmětů). Pokud porazíte silnějšího protivníka i zkušeností dostanete víc a naopak.

2.2 Kolik potřebuji zkušeností, abych postoupil na první úroveň?
Odpověď: Musíte získat 450 jednotek zkušeností, pak postoupíte na svou první úroveň. Při zvýšení úrovně vám přibudou 4 schopnosti a 1 bod učení. Pro zjištění přehledu úrovní se podívejte do Knihovny.

2.3 Mohu vidět úplný přehled možných charakteristik a umění?
Odpověď: Ne. V začátcích hry jsou vám přístupné jenom nejjednodušší charakteristiky a umění. Každou pátou úroveň seznam možností pro rozdělení parametrů se bude zvětšovat. Přičemž se budou objevovat takové charakteristiky a umění, podle sklonům k profesím. Maximální dosažitelná úroveň je 100.

2.4 Jak se mám rozvíjet, abych se stal opravdu silným bojovníkem?
Odpověď: V tom vám nemůžeme poradit. Pokusili jsme se vytvořit co největší rozpětí mezi předměty a uměními a neexistuje žádná zaručená cesta k úspěchu. Můžete se stát všedrtícím tankem, můžete být sniperem (jeden výstřel, jeden mrtvý), můžete být vrahem, neviděným svými oběťmi. Svět kombinací je bez hranic. Všechna odpovědnost a naděje leží na vás a vaší intuici.

3.1 Jak absolvovat boj 1 na 1
Odpověď: Protivníci stanoví zóny, ve kterých budou stavět bloky a kam budou bít. Zóny úderů jsou: Hlava, hrudník, břicho, nohy. Zóny bloků jsou: Hlava a trup, trup a břicho, Břicho a nohy, hlava a nohy. Lze postavit několik variant bloků: Blok dvou zón, potom má úder normální sílu, blok jedné zóny, pak je síla úderu zvětšena o 20% a nakonec nemusíte použít blokování vůbec, síla úderu se tím zvětší o 40%. Pokud jste narazili na protivníkův blok, potom jste nezpůsobili žádné poškození, pokud ne, pak se prověřuje, mohl-li se protivník uhnout. Pakliže k tomu nedošlo, zapnou se skripty počítající kritický a omračující úder (srazit protivníka z nohou, nebo zmenšit pohyblivost). Jestliže úder byl kritický a dopadl na blok – projde jako normální úder, jestli nedopadl na blok, způsobí dvojitou škodu. Boj trvá do ztráty všech HP jednoho ze soupeřů.

Osobní zkušenosti překladatele:
Boj beze zbraně je poněkud jednodušší než boj se zbraní. Jak probíhá napíšu později, nejprve se pokusím vysvětlit, jak vyzvat protivníka k boji. Na úvodní obrazovce zvolte možnost "?????? ????". (je to předposlední tlačítko v řadě nad obrázkem vaší postavy) Objeví se stránka pro zadání výzev k boji. Zde můžete buď přijmout již navržený boj, nebo zadat vlastní výzvu. Takže první tlačítko, za vaším jménem, číslem v závorce, značícím dosaženou úroveň, modrým a zeleným kroužkem (otazník a ruské L), je „obnoviť“, význam je jasný. Dole můžete zvolit čas trvání boje, další volba pak je boj z blízka beze zbraně, z blízka se zbraní a s palnou zbraní. Další je rozměr arény v metrech a posledním tlačítkem odešlete výzvu k boji. V rámečku je teď nápis „výzva k boji podána“ za ním jedno nebo dvě tlačítka, je-li tam jedno tlačítko, je to volba ke stažení výzvy. Jsou-li dvě (někdo přijal vaší výzvu) pak znamenají „přijmout boj“ a „odmítnout boj“ V okně dole objeví řádek s vaším jménem a informacemi o vaší výzvě. Dokud nebudete mít zbraň, zvolte si boj beze zbraně. Mimochodem, tuhle chybu jsem udělal já a proto jsem se poprvé nedostal dál. Boj z blízka beze zbraně: na monitoru se objeví dvě postavy, levá slouží pro blokování úderů a pravá pro vlastní údery. Dá se blokovat/udeřit do očí, hrudi, koulí (dámy prominou), a nohou, pak kliknete na OK a po refreši se objeví hlášení o průběhu akce, obsahující informace o vašem a protivníkově úderu, případně o zablokování úderu a utrpěných ztrátách životů na obou stranách. Já jsem byl (sice těsně, ale přesto) „ubit“ jak mě červenou barvou sdělil nápis v ruštině na konci boje. S nulovým stavem životů jsem už nemohl pokračovat dál, po nějaké době se životy zase obnoví.

Staň se pomocníkem při tvorbě, nakrm Šílenou brahmínu!:)




Stránky v EN

No Mutants Allowed
Fallout Wiki
Fallout Database

Modifikace v CZ

Fallout:Resurrection
Fallout et tu
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout:BGE (dead)
Fallout:Yurop (dead)

Modifikace v EN

Vault-Tec Labs
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout of Nevada
MIB88: Megamod
Last Hope
Fallout et tu



Sponzoři VŠB

TOPlist





.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. irc channel .. kniha hostí .. fórum .. archiv..