Vault šílené brahmíny - největší stránka o sérii Fallout v češtině i slovenčine | Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout New Vegas, FOnline, Fallout 4
... vstup do vaultu ... orientace ... vaultmasteři ... kontakt ... poslat novinku ... fórum ... archiv ..

Fallout

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
vault-boyové
holodisky
konce
texty ze hry
vychytávky
archiv zvuků
screenshoty
demo
wiki
fórum
download

Fallout 2

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
předměty
zbraně
brnění
automobil
holodisky
karmické tituly
konce
texty ze hry
kulturní odkazy
zajímavé sejvy
vychytávky
screenshoty
archiv zvuků
mapper
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout Tactics

novinky
recenze
návod
charakter
mise
náhodné lokace
zbraně
brnění
vozidla
holodisky
drogy
screenshoty
multiplayer
hrajeme po netu
tipy a triky
editing
obličeje
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout: New Vegas

novinky
recenze
hráčské recenze
návod
spolubojovníci
screenshoty
videa
zbraně
download
wiki
fórum

FOnline

novinky
faq
fórum
FOnline: 2238
status
server-boy 2238
manuál
mapy
instalace
screenshoty
gang VŠB
wiki-boy 2000
download
The Life After
status
manuál

Společné

bible
časová osa
bestiář
pitevna
traity
perky
technologie
zbraně vs. realita
bugy
tajemná tajemství
technické problémy
licence

Fallout projekty

Fallout Online (V13)
Fallout 4
Fallout 3: Van Buren

Příbuzné hry

Arcanum
AshWorld
Fallout: BOS
Fallout 3
Fallout: PNP
Fallout: Warfare
Fallout Tycoon
Lionheart
STALKER
Borderlands

Hry naživo

Fallout LARP
Fallout RP
download

Soutěže

O brahmíní vemeno
screenshot měsíce
žebříček charakterů
žebříček kr. zásahů
masový hrob
rychlonožka

Zábava

povídky
poezie
knihy
komiksy
filmy
hudba
kvízy
humor

Různé

články
rozhovory
jak přežít
wallpapery
bannery
průzkum
srazy a setkání
IRC channel
odkazy

Vault šílené brahminy - největší stránka o sérii Fallout v češtině a slovenčine.





David Podzimek - 10- 011



Pustina! Vražedná pustina !Pustina, která se táhne daleko za horizont.Kam až oko dohlédne jen písek a několik starých vyschlých stromů, které poskytují jen malou útěchu ve stínu.Slunce se zlatavě odráží od jedné duny za druhou a nepříjemně pálí do očí.Celé tělo pálí jako v jednom ohni.Horko mi už ani nedovolí přemýšlet.Stojím tu uprostřed ničeho, ale nejsem sám.V dálce stojí tři postavy a sledují mě.Jdou si pro mě!Příliš času mi už nezbývá.Jestli mě nezabije dehydratace , tak mě zabije radiace.I bez dozimetru je mi jasné,

že je tu radiace vysoká!Vždyť stojím v kráteru.Ale tím už se nemusím obtěžovat.Ti tři mě dostanou dřív než nějaká radiace!

* * *

A přitom to včerejší ráno začalo tak dobře.Dobrá snídaně,sex s písařkou,dopolední hlášení o akci, povýšení na staršího paladina bratrstva.Á ano,

ten úkol.Ten zpropadenej úkol! Povýšení!Blbost!Taková blbost!Potřebovali obětního beránka a já na to radě skočil!Samozřejmě jsem to mohl odmítnout, ale to by znamenalo jediné!Vyhoštění z Bratrstva.V bratrstvu není místo pro slabost.V bratrstvu nelze odmítnout!Bratrstvo je tvrdé!Tvrdé ,jako ocel!Ne, nemohl jsem odmítnout. Raději zemřít jako paladin než žít jako vyhoštěnec co se mu každej vysměje.Ale co si pořad stěžuju!Smrt se blíží!Už cítím zubatou jak mi klepe kosou na rameno!.

* * *

Postavy se stále blíží.Nechvátají!Vědí,že nemám kam utéct.A já to vím taky.Pomalu jsem si sedl do písku a čekal v pustině bezůtěšné reality .Stále se mi vracela jediná myšlenka.Ten úkol!

Generál si mě zavolal po ceremonii k sobě.Už tam mi to mělo dojít!“Jsi jeden z nejlepších!Chlouba bratrstva.Vzor našich bratrů.Nezklam mě chlapče!“:opakoval stále dokola.

„Hovno vzor!Idio jsem byl!“ : zařval jsem do prázdné pustiny.

Chtěli abych velel malé útočné jednotce.Mělo jít o snadnou akci.Dostat se do opuštěné

základny a přinést prvotní vzorek panimunitního viru s kódovým označením 10 - 011.Viru FEV.Viru ,který se zrodil v laboratoři.Viru ,který nebyl znečištěn radiací ani jinými mutacemi.Prostě jednoduchá akce.

Nečekali jsme prakticky žádný odpor.Přidělili mi paladina Markuse,Talona a Barnakyho.Dokonce nám dovolili vzít si tu nejlepší výzbroj a výstroj.Za celej můj život se mi to nestalo a stejně mi to nebylo divný! Toužil jsem si obléct energozbroj.A třímat pulzní pušku v ruce!To je prostě sen každýho vojáka bratrstva!

* * *

Ti tři jsou už tak blízko, že rozeznávám jejich brnění z brahmín.Přestávám ,ale pomalu vnímat okolní svět.Ani ho už nechci vnímat.Všechno je mi jedno.Jen to vedro je stále horší.Na kůži se mi začínají tvořit puchýře!Pomalu praskají a vytéká z nich krev a hnis.Radiace je tu vyšší než jsem si vůbec kdy pomyslel.Hrozně to bolí!.i přes bolest mou mysl zaměstnává stále ten den!

Dostali jsme se přes vnější perimetr základny.Nikde žádný odpor.Přesně podle očekávání.V sekundárním perimetru se spustila palba z automatických věží ale pro energozbroj a pulzní pušky to nebyl velký problém.I o tom jsme věděli.Vše šlo jako na drátkách!Základna byla opravdu opuštěná.Ale jen do 2 patra!Tam jsme narazili na prvního mutanta!Než jsme ho stihli sejmout zavolal si kamarády!Barnakymu došla uprostřed boje munice.Rozběhl se proti třem mutantům zcela

sám!Než ho rozcupovali urval dvěma

hlavu holýma rukama.Vzdali bychom mu hold , ale na to prostě nebyl čas.Ve 3 a 4 patře nám přálo štěstí.Na nikoho jsme nenarazili.Jen na servisního robota.Ale byl poškozený.V pátém patře šlo také vše jako po másle, ale Markus šlápl na minu.Udělal základní taktickou chybu.Utrhlo mu to nohu v koleni.Chtěl abychom ho tam nechali.Prý nás bude krýt!Nedalo se nic dělat.Mise musela být splněna za každou cenu!Markus byl jen položka na seznamu.Stejně jako já i on byl nahraditelný. Podle řevu , který se rozlehal chodbou bylo jasné , že Markus nezemřel na vykrvácení.Nakonec jsem se já a Talon dostali do posledního patra k našemu cíli!

* * *

NIC!Vůbec nic tam nebylo.Laboratoře byli zcela zničené.Veškeré baňky s virem měli být hermeticky uzavřené.Ale nebyli.Dokonalá zkáza.Ti zpropadení mutanti.Jediné čeho si nevšimli byli záznamy z pokusů s virem Majora Barneta.Talon hlídal vchod.Já přehrával záznam.

….Datum zápisu : 9.květen, 2075

Infikovali jsme virem 10-011 několik různých druhů ploštěnek.Během několika hodin zvětšil hmyzovou velikost o 28% a populace se stala rezistentní vůči 39 druhům nákazy.Všechny vzorky si své nově nabité vlastnosti podržely i v dalších generacích a nová struktura DNK přešla do jejich genové výbavy.Další testy na hmyzu nebyli prováděny.Major je nechal do odvolání pozastavit.

Datum zápisu : 30. červen, 2075

Několik chovů bílých laboratorních myší bylo plně infikováno virem FEV 10-012. Tento virus byl použit poté co se nám nepodařilo extrahovat původní virus 10-011.Tento virus je sice nestabilní ale i přesto máme vynikající výsledky .Opět bylo zaznamenáno jako u původního viru ,nárůst tělesné schránky.Po 9 dnech se růst stabilizoval na 31%.Pitva prokázala míru největšího nárůstu u příčně pruhované svalové tkáně a určitých vnitřních, orgánů, především pak u jater, srdce a ledvin. Rovněž se k našemu překvapení ukázalo, že infikované myši byly schopny nalézt správnou cestu bludištěm v méně než polovičním čase oproti kontrolní skupině. Tyto signály bude ovšem třeba potvrdit ještě dalšími testy.

Datum zápisu: 9. listopad, 2075

Infikovali jsme FEV 218 laboratorních králíků. Polovině testovaných subjektů byly implantovány elektrody za účelem monitorování EEG aktivity před a po infikování viru. Zvýšení elektrické aktivity mozku bylo v průměru zaznamenáno 3.2 sekund po aplikaci viru. Opět bylo pozorováno typické zvětšení svalové hmoty. Nicméně byla rovněž zaznamenána zvýšená agresivita speciálně mezi samci) testovací skupiny. Rozbor přírůstku mozkové tkáně způsobeného FEV, ukázal na zvýšené množství dendritických spojení a to zvláště u limbického systému a ve frontálním cortexu.

Datum zápisu: 12. leden, 2076

Existuje již nyní stovky druhů virů FEV!Se šarží 11-112 jsme dosáhli zlepšení účinnosti mitotického cyklu o 43%. Infikovali jsme touto novou odrůdou viru 53 mývalů. V přídavku k už očekávanému zvětšení tělesné hmotnosti, prokázaly reakční testy i zvýšení inteligence a manuální zručnosti a to o 19 bodů dle Schuler-Kappova indexu. Naneštěstí několik testovacích subjektů uprchlo z poškozené klece a muselo být odchyceno a usmrceno. Major Barnett nařídil likvidaci všech zbývajících objektů. Nicméně při konečném sčítání nám chyběly dva páry.

Datum zápisu: 13. květen, 2076

Zabudovali jsme do struktury FEV několik nových genových sekvencí dodaných poradním týmem majora Barnetta. S dávkou 12-101a jsme potom infikovali 23 psů z čistokrevných i míšených plemen, všechny středního vzrůstu. Zvětšení tělesné velikosti bylo doprovázeno i zvýšenou agresivitou, bez signifikantních známek nárůstu inteligence. V dalších pokusech plánujeme zkřížit 92 různých párů s využitím 12-102. Všechny subjekty byly po 14-ti týdnech pozorování zlikvidovány.

Datum zápisu: 4. říjen, 2076}

Dokončili jsme křížení. 15 šimpanzů bylo infikováno šarží 11-131. Bezprecedentní nárůst imunity i vzrůstu. Pokusy vyvolat u testovaných subjektů zhoubné nádorové bujení pomocí radiologických a chemických činidel, byly neúspěšné. Prudký nárůst agresivity zvířat vedl k jejich vzájemné izolaci. I přesto bylo zpozorováno ,že u některých jedinců nedošlo ke ztrátě reprodukce.Zdá se ,že 10% testovaný subjektu si tuto schopnost ponechaly. Dva subjekty si ponechali dokonce vysokou míru inteligence ovšem po několika dnech zemřeli. Všechny zbývající byli poté zlikvidovány.

Datum zápisu: 7. leden, 2077

Major Barnett přikázal převést veškerý výzkum FEV na vojenskou základnu .Zatím neupřesnil lokalitu základny. Plánuje v projektu pokračovat experimentováním s virem 11-132 na dobrovolnících z řad armády. Jsem důrazně proti tomu a žádám, aby bylo zaprotokolováno, že ani já ani můj tým nedoporučujeme testování na lidských subjektech!

Konec záznamu.

Po celou dobu co jsem ten záznam četl mi docházela jedna věc!V tu chvíli se stali dvě věci na ráz.Něco mě odhodilo dozadu a Talonovi utrhla dávka z rotačního kulometu hlavu.Alespoň ,že toho zkurvenýho mutanta stihl sejmout.Neměl jsem čas na přemýšlení.Utíkal jsem patry nahoru k východu.Ani nevím jak se mi podařilo dostat se ven.Utíkal jsem co nejdál to šlo.Mutanti my byli v patách!Několik jsem jich stihl sejmout po cestě, ale došly mi náboje.Pušku jsem zahodil.Skoro se mi podařilo uniknout!Záblesk.Hvizd.A pořádná šleha do zad.Zasraná odstřelovačka!Poškodily mi hydrauliku na brnění.Měl jsem štěstí, že jsem se z toho vůbec vysoukal.

A teď ležím jen pár kilometru od bunkru bratrstva.Mutanti jsou ode mě už jen několik metrů.A já už nestihnu vyřídit radě ,že ta jejich biologická zbraň nebude účinná.Protože virus mutuje s každým dalším tvorem.Stejně jako se měnily subjekty tak se měnili i čísla viru a virus samotný.!10-011,11-012,11-111,11-131.atd..A, že mutanty jednoduše nepřežijeme ,protože oni neztratili schopnost reprodukce jak se myslelo,ale lidé jsou ti co ji ztrácí!Jenže rada nás stejně odepsala.Mělo mi to dojít!Byli jsem jen volavky.Útočný oddíl měl díky nám volnou cestu.Až teď mi dochází , že taktickou chybu neudělal Markus ,ale já!Markus měl prostě smůlu.Ale já?Já jsem prostě idiot!V každé příručce bratrstva se učí jak odlákat nepřítelovu pozornost!Myslel jsem ,že jsem lovec,ale místo toho jsem kořist.Chtěl bych vidět jak se budou tvářit až v bratrstvu zjistí, že veškerá jejich snaha je k ničemu!

* * *

Nakonec mě nezabili .Dali mi možnost žít jinak.Potřebují také doplnit vojenské stavy po útoku bratrstva!I já mám už schopnost reprodukce.A rada starších bude mít jednou také schopnost reprodukce.Všichni ji budou mít.I ti co se vzepřou.A všichni budou velcí a zelení.I svět bude zelený.Pustina mi už nepřijde tak vražedně a prázdně.Konec lidského věku se blíží!Věk mutantů nastává!




ZPĚT NA POVÍDKY




Staň se pomocníkem při tvorbě, nakrm Šílenou brahmínu!:)




Stránky v EN

No Mutants Allowed
Fallout Wiki
Fallout Database

Modifikace v CZ

Fallout:Resurrection
Fallout et tu
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout:BGE (dead)
Fallout:Yurop (dead)

Modifikace v EN

Vault-Tec Labs
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout of Nevada
MIB88: Megamod
Last Hope
Fallout et tu



Sponzoři VŠB

TOPlist





.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. irc channel .. kniha hostí .. fórum .. archiv..