Vault šílené brahmíny - největší stránka o sérii Fallout v češtině i slovenčine | Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout New Vegas, FOnline, Fallout 4
... vstup do vaultu ... orientace ... vaultmasteři ... kontakt ... poslat novinku ... fórum ... archiv ..

Fallout

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
vault-boyové
holodisky
konce
texty ze hry
vychytávky
archiv zvuků
screenshoty
demo
wiki
fórum
download

Fallout 2

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
předměty
zbraně
brnění
automobil
holodisky
karmické tituly
konce
texty ze hry
kulturní odkazy
zajímavé sejvy
vychytávky
screenshoty
archiv zvuků
mapper
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout Tactics

novinky
recenze
návod
charakter
mise
náhodné lokace
zbraně
brnění
vozidla
holodisky
drogy
screenshoty
multiplayer
hrajeme po netu
tipy a triky
editing
obličeje
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout: New Vegas

novinky
recenze
hráčské recenze
návod
spolubojovníci
screenshoty
videa
zbraně
download
wiki
fórum

FOnline

novinky
faq
fórum
FOnline: 2238
status
server-boy 2238
manuál
mapy
instalace
screenshoty
gang VŠB
wiki-boy 2000
download
The Life After
status
manuál

Společné

bible
časová osa
bestiář
pitevna
traity
perky
technologie
zbraně vs. realita
bugy
tajemná tajemství
technické problémy
licence

Fallout projekty

Fallout Online (V13)
Fallout 4
Fallout 3: Van Buren

Příbuzné hry

Arcanum
AshWorld
Fallout: BOS
Fallout 3
Fallout: PNP
Fallout: Warfare
Fallout Tycoon
Lionheart
STALKER
Borderlands

Hry naživo

Fallout LARP
Fallout RP
download

Soutěže

O brahmíní vemeno
screenshot měsíce
žebříček charakterů
žebříček kr. zásahů
masový hrob
rychlonožka

Zábava

povídky
poezie
knihy
komiksy
filmy
hudba
kvízy
humor

Různé

články
rozhovory
jak přežít
wallpapery
bannery
průzkum
srazy a setkání
IRC channel
odkazy

Vault šílené brahminy - největší stránka o sérii Fallout v češtině a slovenčine.




O lidech a Zemi



Zase lidi, jako by si nemohly ty zasraný kameny vozit jinudy, nebo je radši vůbec nevozit. Je to hnus, i v postapokaliptyckém světě lidé vozí kameny, respektive vozí všechno, sem a tam. Je to příšerný. Nenávidím lidi. Nenávidím je, za to co provedli Zemi, naší matce. Nenávidím lidi, tak strašně, že nenávidím i sebe, kdybych byl co k čemu, už jsem se dávno zabil, protože i já ničím zemi, tím že dýchám její vzduch, piju její vodu a vidím její nádheru. Jsem asketa a žiju v horách, daleko od civilizace, lidí a hlavně komerce. Svět, jaký znala moje babička zaniknul, kvůli komerci. Ano, je to tak. Lidé pořád někam jezdili, aby prodaly tu svojí hromadu hovadin, popřípadě je vyměnili za jinou hromadu hovadin a zběsile se řítili zpět za další komercí, bez ohledu na to co bylo kolem nich. A když se tak řítili začali spotřebovávat všechnu energii, kterou nám Země dala, nejprve naftu a benzin, poté lidé ovládli ohromující sílu atomu, ale nebyli ještě připraveni na něco tak strašlivého. Síla lidstva a všech jeho vynálezů se najednou krčila ve stínu atomové energie, energie budoucnosti. Ale lidé byli lehkomyslní a nechápali, jak strašlivou sílu mají v rukou, mysleli si, že jí ovládají, ale mezitím, ve skrytu energetické krize ovládala ona je. Lidé zkomerciozaovali a zpopularizovali energii a začali s tímto darem, nezřízeně plýtvat. A historie se znovu opakovala, i tato energie, která se zpočátku zdála nevyčerpatelná, začala docházet. A vše začalo znovu, vedli se války o energii, ale během nich byla veškerá zbývající energie spotřebována a nebylo vítězů, byl jen jeden poražený. Ten poražený bylo lidstvo. A tak vypukla velká válka, válka kterou rozpoutala lidská hloupost, ale i zoufalství, z toho co přijde zítra. Lidé nepřemýšleli, jen jednali, stali se zvířaty. Zástupci lidstva rozhodli, rozhodli za všechny ostatní, rozhodli se vymazat minulost, přítomnost i budoucnost. Lidé vypustili jaderného démona a na obloze zazářilo deset tisíc sluncí, čas se zastavil. Už nebylo nic, byl to nový počátek. Jako pták Fénix povstává z popela, z atomové temnoty začala povstávat nová civilizace, která neměla minulost, měla jen velice nejistou budoucnost. Ale Země nám dala ještě jedno šanci, dovolila nám vybudovat na troskách staré, vybudovat novou civilizaci, oproštěnou od sebezničujících zvyků té staré, ale lidstvo je zjevně nepoučitelné, historie se začíná opakovat, znovu začínají války, zatím sice jen velmi malé, ale jsou předzvěstí těch velkých, které zničili svět. Znovu se objevil alkohol, peníze, drogy, hazard a vše ostatní ničící lidský charakter.

V bibli se píše, že bůh stvořil Zemi a daroval jí člověku k užívání se všemi zvířaty i rostlinami. Ale pokud je bůh opravdu všemohoucí a vševědoucí, proč lidstvu dovolil zničit svět, který stvořil. Proč nás nezastavil a neodvrátil nás za scestí. Měla to být zkouška, jako jablko poznání v rajské zahradě. Chtěl snad bůh aby lidstvo poznalo strašlivou moc poznání, jako Adam a Eva. Ty ale za trest vyhnal z ráje, ale co udělá s lidstvem? Nechá nás abychom nadále poznávali a historie se opakoval znovu a znovu? Je to snad trest za naše hříchy, ale jednou se historie musí zastavit, jednou přece musí náš trest skončit a my musíme být pozváni do Hospodinovi zahrady, do ráje odkud jsme byli vyhnáni. Ale co když nás bůh zavrhne za naše činy, najde se někdo, kdo vyvede lidstvo z temnoty a ukáže nám tu správnou cestu? A i kdyby se našel takový člověk, jako byl Ježíš a ukázal nám správnou cestu, přijalo by ho lidstvo, nebo by byl zavržen, jako buřič? Existuje vlastně bůh? Mnou zmítají pochybnosti, bůh má být dobrotivý a přitom nám dovolil vymyslet takové věci jako politiku, která je v podstatě naprosto k ničemu. A proč nám dovolil ovládnout atom a tajemství stvoření života-klonování, vždyť to nás vlastně povyšuje na bohy, ale to je rouhání, tak proč? Člověk nikdy neměl ovládnout tyto dvě největší tajemství. Možná nás bůh zavrhl a proto nám daroval tyto dary, abych se s jejich pomocí sami zničili. Ale bůh musí existovat, alespoň pro ty kteří v něj věří, ti určitě najdou vykoupení ze svého pozemského života v ráji. Alespoň v to doufají, společně se mnou.

Některé některá náboženství, která vznikla kolem roku nula v Asii tvrdí, že Země stvořila člověka, jako svého služebníka a za odměnu mu dovolila žít na ní. Zde byl jasně dám vztah podřízený a služebník, ale co se stalo? Člověk najednou začal ovládat planetu a kam se poděl ten vztah, najednou se to otočilo a Země začal sloužit člověku. Ale nikdy ne úplně, stále nás dráždí jejímy stále novým výtvory, jako epidemie strašlivých chorob a živelné katastrofy. Bylo by pro lidstvo opravdu tak těžké se podřídit podřídit se přírodě, nebo s ní alespoň žít v souladu? Proč je člověk tak nenasytný a musí si všechno přivlastňovat?

A nejhorší na tom všem tady jsou lidské vlastnosti. Myslím hamižnost, chamtivost, agresivitu a bůh ví jaké jiné ještě. Lidé ničí sami sebe-alkoholem a drogami, a top je také asi vůle boží, chce nás zničit a já se mu nedivím, patří nám to, lidstvo dostalo svojí šanci a neprošlo výběrem, už brzy nás pohltí další apokalipsa, tentokrát ale konečná. Bůh nás ochraňuj.



Poznámka autora:

Nevím, jestli věřím v boha, ale určitě něco jako Síla existuje.

Nenabádám vás tímto k ekologickému aktivismu. Jen mě sere ten komerční svět, je to hnus.

Ještě mě hrozně sere USA a ten degen Bush, je potřeba mu natrhnout prdel. Protože potom co dobyl Irák, začal ovládat svět a to je vopravdu blbý.

Svobodu všem…………

Staň se pomocníkem při tvorbě, nakrm Šílenou brahmínu!:)




Stránky v EN

No Mutants Allowed
Fallout Wiki
Fallout Database

Modifikace v CZ

Fallout:Resurrection
Fallout et tu
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout:BGE (dead)
Fallout:Yurop (dead)

Modifikace v EN

Vault-Tec Labs
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout of Nevada
MIB88: Megamod
Last Hope
Fallout et tu



Sponzoři VŠB

TOPlist





.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. irc channel .. kniha hostí .. fórum .. archiv..