.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Chekotay
Text: Justy, děkuji, že ses mne zastal, a ještě tak vtipně.
Jarkelde, tzen druhý transformátor nosím v brašně na prsou. :-)
Jindra: V zásadě máš pravdu, já reaguju na ty střípky, které servírují masmédia ubohým lidem, kteří třeba ani neví, že existují orgány jako INSA, MAAE, SÚRO nebo SÚJB. A protože umím docela dobře anglicky (a špatně německy a ještě hůř francouzsky) a protože existuje třeba Google Translator, jenž přelouská i tu němčinu, a protože existuje internet (a taky třeba velmi dlouhé vlny, na kterých mohu za nocí poslouchat anglické zpravodajství v Číně, teda pokud zrovna není bouřka) - což jsou všechno věci, které za totality nebyly - tak mohu trávit dlouhé hodiny zjišťováním informací. Zdroje těchto informací pak uvedu v článku coby odkaz a přidám k němu nějaký kratší komentář, aby se to lépe četlo. Takže na Madbrahmíně se objevily odkazy jak na dokumenty INSA, tak i na původní dokumenty TEPCO. V nich je vše. Není to úplně lehké čtení, neboť to jsou stohy dokumentů, ale pokud jeden chce, může se jimi prokousat.
K tomu se přidalo také zpravodajství Greenpeace, která tam své lidi má. Na to všechno jsem uvedl odkazy a předpokládal jsem, že si je čtenáři pročtou, aby pochopili, proč tvrdím to, co tvrdím.
A ještě jedna věc: Atomová elektrárna není koloběžka. Každý jaderný provoz na světě emituje stopu, kterou velmi mnoho velmi dobře zajištěných organizací velmi pečlivě sleduje. Když si Temelín pšoukne, do tří dnů to ví celá Evropa a do dvou týdnů celý svět. Příslušné agentury o tom vydají příslušné zprávy. Akurát že bulvární tisk si jich nevšímá, ono to konečně není důležité a navíc se to děje každou chvíli (schválně si projeďte archív SÚJB). Kromě toho jaderná fyzika není magie. Vše, co se děje, má nějaký důvod a bude se vyvíjet nějakým směrem. Díky výpadku senzorů v samotných reaktorech nemáme všechny potřebné informace, ale odhady i tak mohou být natolik přesné, že je možné vytyčit tak tři-čtyři eventuality. Když upustíš kladivo, taky netrávíš čas dumáním nad tím, kam asi bude směřovat, protože v tíhovém poli bude vždy padat (na nohu). Je to prosté. Stačí si pročíst odkazy.
Pokud by zprávy byly lži, pak by museli lhát úplně všechny státy, které si mohou dovolit vlastní radiometr, což jsou úplně všechny státy kromě Zimbabwe a Náhorního Karabachu.
Mimochodem, mezi posádkou VŠB by se taky nějaký ten radiometr našel, takže kdyby na mě padal nějaký nebezpečný spad, už bych o tom věděl. :o)
Kontaktní údaje