.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Rostiro
Text: Tak sem si to tu pročetl a dovolím si napsat pár poznámek.
Do WTC žádné "Jumba" nevrazili, byly to B767-200ER, které jsou více jak 2x lehčí (Max. Vzletové hmotnosti). Jen když už tu dáváme čísla atd., tak ať se vyjadřujeme úplně přesně.

Jinak co mě, ale vrtá hlavou víc jak WTC, tak je Let 93 a Pentagon. To, že v Pentagonu byla díra po nárazu B757-200 asi 5x5m než se ta část zhroutila, je hodně zajímavé, to že letadlo vlastně nikdo neviděl a po nárazu se "vypařilo" taky. Ale to že před tím kosilo lampy pouličního osvětlení tak to už mě hlava nebere vůbec. Možná je staví papírové. Pokud je ale staví tak jak u nás tak vám garantuji, že když do nich naletí letoun v rychlosti 150knotu a více (tam údajně 460 knotu), tak dál nikam neletí, už i vzhledem k tomu, že letoun pokud opravdu letěl 460knotu ve výšce 300-400m nad mořem. Tak byl dávno za VNE (Never exceed speed). Jinak u leteckého provozu je omezení pro dopravní letadla letící do FL100 na rychlost max.250knotu IAS, to jen na okraj (pokud z nějakého důvodu nepovolí řízení letového provozu rychlost jinou.)
A hlavně, když už by kosil ty lampy tak tam po něm zůstane spousta stop a ne že se vypaří kromě pár plechů a pár jiných částí.
O letu 93 se mě psát nechce tam platí v podstatě to samé.

Jinak abych to shrnul, viděl jsem jak film Loose Change, tak Zeitgeist.
A oba filmy se snaží hrát na podobnou notu jak např. dokument o globálním oteplování Ala Goora, což znamená, že hrají hlavně na "WOW" (a teď nemyslím to WOW jako WOW :D) efekt. Takže i když se spoustou věcí tam souhlasím, tak je tam patrné, že u spousty až většiny věcí zapomenou něco důležitého dodat (u WTC možnost creepu ocelových konstrukcí atd.)

Takže kde je pravda? Ta bude zase někde mezi jako ostatně většinou.

Na letech mě, ale fascinuje i něco jiného, B767 je stavěna pro cca 200 lidí, ale na palubě jednoho bylo 56 v druhém 81 cestujících včetně 5 teroristů. Což je vlastně dost neekonomické. Ale pokud na to aerolinie měli :D Samozřejmě vzhledem pokud neměli volné menší letadlo 737-700 a byl to pravidelný let tak bohužel.

Jsem se zas nechutně rozepsal :(


Kontaktní údaje