.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: chekotay
Text: Každé hodnocení je silně závislé jednak na momentální recenzentově náladě, jednak na to, co v životě načetl. Větším množstvím recenzí je pak možno dojít ke konsenzuálnímu hodnocení, které může odrážet docela věrohodně náladu davu. Proto když má na Legii Nadace 90% (hodnotilo 103 lidí), dá se s tím souhlasit (já bych Seržantovi osobně těch 8/10 možná i dal). Jenže pokud knihu hodnotí 4-5 lidi, tak to prostě nejsou statisticky věrohodná data. Pak může mít Tmavý odštěpek 76% (hodnotilo 5), zatímco Setkání pro rok X má jen 68% (hodnotili 4), přestože já si myslím, že Setkání pro rok X byla mnohem záživnější knížka, než Tmavý odštěpěk (tak o 1/10 víc).
Zde na Madbrahmíně bohužel nejsme zařízení pro sběr takového množství odkazů, (můžeme jen dát link na Legii, o což se snad v budoucnu pokusím) zde vše záleží na vztahu recenzetn ( vaultmaster) - návštěvník. Návštěvníci znají své recenzenty a tak dokáží korigovat recenzentovo hodnocení na své (plus mínus, proto také užíváme x/10 a ne %). Pravidelný návštěvník VŠB ví, že Petruschka má radši knihy plné krve a hnusu, Ratman má rád nevýraznou nenáročnou četbu, Harley chce akci, Drát chce retro, Bodkin myšlenku a já phasery a vlkodlaky :-D
To jen tak, obecně vysvětlující post objasňující fungování recenzí u nás. všechny tři knížky zmíněné v tomto postu jsem četl tento týden.
Kontaktní údaje