.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: blowd
Text: quote<A jak praví sir Pratchett, lidé, kteří říkají \"bez urážky\" jsou prostě příliš líní, než aby zkusili říct svou myšlenku, aniž by tím urazili.>

To má sir Pratchett nepochybně pravdu. Na druhou stranu asi nikdy nepoznal slasti internetové komunikace. Dlouholeté zkušenosti na fórech mne už naučily, že nadsázka, ironie a podobné výrazové prostředky bývají na forech nepochopeny a odměňovány nadávkami a urážkami vztahovačných ignorantů. Těmito lidmi jsem se bohužel nechal vycepovat k tomu, abych za každý podobný text dával nějakou \"změkčující\" nebo \"omluvnou\" poznámku, aby bylo i největším tupcem pochopeno, že nejsem žádný prudič.

Vím - je to marná snaha. Kdo nechce, ten stejně nepochopí. Ale co nadělám. Internetová komunikace už na mně zanechala trvalé následky, kterých se jen těžko zbavím :-)

A teď trochu k věci.
Situace herního průmyslu není zoufalá. Ta se totiž měří penězi a ne počtem lidí s klacky u Ostravy (že bych vyjel tramvají za město, abych je spočítal? :-)).
A když budu předpokládat, že narůstající prosperita herního průmyslu je přímo úměrná spokojenosti jeho konzumentů (hráčů), pak je jasné, že nespokojenost s nabídkou herního průmyslu je pouze okrajovou záležitostí několika málo (přiznejme si to - v globálním měřítku cílové skupiny je to jen nepatrný zlomeček) nespokojených reptalů.

Možná by stálo za delší úvahu (za seriózní studii určitě nee :-)), jaké jsou skutečné důvody a psychologické pozadí onoho reptání. Proč jsou mezi námi i hráči, kteří od HRY vyžadují, aby byla co nejvěrnější napodobeninou REALITY? Rozmazlenost? Kompenzace? Neschopnost IRL? Není snad hra hrou právě proto, že se od skutečného života liší? Ale tohle není místo, kde bych tyto úvahy chtěl rozvádět ;-)

--------------------------------------------------------------------------------
Upozornění: text nad touto čarou může obsahovat netradiční výrazové prostředky včetně sarkasmu, ironie a nadsázky a proto doslovný výklad textu memusí přesně vyjadřovat autorovy názory. Pokud vám jsou tyto výrazové prostředky cizí, nereagujte prosím na tento text, zapomeňte, že jste jej někdy četli a zlikvidujte všechny důkazy, které by o této skutečnosti mohly nasvědčovat (ideálně skokem z okna - pokud bydlíte příliš nízko, alespoň zničte svůj PC).


Kontaktní údaje