.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: chekotay
Text: Tvůj příspěvek má takovou váhu, že by si zasloužil vlastní diskusní forum, kde bychom o tomhle mohli diskutovat...
O nedostatek fantazie tady nejde. Když mluvím za sebe, já Falloutu 3 vyčítám právě to, že mi fušuje do fantazie. Svou fantazii totiž buduji vždy na nějakém základě: úplně naspod je základ reality (časová kauzalita, euklidovský prostor, zákony logiky), na tom stojí virtuální svět, který by se se základem reality neměl rozcházet (pokud není opravdu dobrý), a na tom si pak vytvářím své fantazie. Důležité však je, aby virtuální svět byl vnitřně konzistentní! Pokud takový není, porušuje decartovskou logiku a pro mou fantazii je obtížné se v něm pohybovat a vylepšovat ho.
Například MDK je prostě švihlá hra od začátku do konce, člověk tam střílí prdící emzáky do lízátek a lítá se čtyřrukým psem na jetpacku, a to je košér, protože to je jednoduchá slátanina. Jenže F3 si ukousl velký kus, chce nabídnout svět a v něm život, ale procesy tohoto světa neodpovídají ani kauzalitě, ani logice, a někdy mám pocit, že ani E3 prostoru, ale co je nejdůležitější, ani sobě podobné procesy si svým průběhem neodpovídají! Výsledkem pak je zmatení mé mysli a mé fantazie, protože svět, ve kterém se pohybuji, se jednou chová tak a jindy jinak.
Svět může být švihlý a šílený, ale musí mít smysl. Když se zeptám \"Proč?\", musí tam být možnost říct \"Protože to a to a tak a tak,\" ne jen \"Protože tak to org chce\".

Jo a jestli nás chceš spočítat, tak v sobotu odpoledne bude sraz v Havířově. Ještě jednáme kde přesně.
Kontaktní údaje