.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. galerie .. kniha hostí .. fórum .. archiv ..
Chcete opravdu nahlásit tento příspěvek?
Autor: Henry Thorn aka Sybrakos
Text: Zdar a sílu.
Prokousala jsem se prvními dvěma stránkami tvé povídky a tady máš \"několik\" postřehů mimo soutěž. Psal jsi, že jsi si na téhle povídce dal hodně záležet, ale vidět to není. Úspěšně jsi zapomněl vše, co jsem ti psala na Templářích o tvých článcích do Nukezinu. Takže opět nejsi schopen napsat ď, ť a ň (ď jsi nezvládl 86x, ť 84x a ň asi 65x), logika vět ti nepokulhává ale zřítila se a chcípla kdesi ve škarpě. Dále pravopisné chyby, shoda podmětu s přísudkem, anglicismus nadužívání osobního zájmena svůj/jeho a to. Nelze přehlédnout ani to, že ti tvoje povídka nestála za projetí kontrolou pravopisu ve Wordu, na prvních 6 stránkách to bylo asi 20 takto odstranitelných chyb. Další otřesnou záležitostí je samotná úprava textu - odstavce se píší jako odstavce, tedy odsazením prvního řádku o 0,5 cm doprava. Rozhodně se nepoužívají dvojentry! Ty příšerné obrázky tam také nemají co dělat, s dějem pravděpodobně souvisejí jen slabě, zda-li vůbec, a i kdyby, ilustrace nikdy nesmějí být na úkor textu - obrázky zmenšit (rozměry i velikost) a vhodně umístit do textu, když už je tam musíš mít. Po jejich vyházení se tvých opěvovaných 101 MB smrsklo na normálnějších 350 kB, což je stále ještě hodně. Další věc, povídka je formát krátký, na 74 stránek to je spíše už novela.
V příloze ti posílám dokument s korekturou prvních dvou stránek, na víc nemám sil. Je tam zapnutý revizní režim, takže vidíš, jaké změny jsem kde udělala a jaké komentáře jsem ti tam zanechala. Pouč se z nihc, bude ti to jen ku prospěchu. A doporučila bych ti číst, hodně číst, používáš velmi neobratný jazyk.
Viky

\"Toto je dopis, který jsem dnes dostal od božské Viky. Dusí se ve mě hodně hněvu, ale kdybych tady napsal, co si o celé této soutěži myslím, nebylo by to vůbec hezké. Nezáleží mi na nějakých cenách, jak už jsem nedávno v mailu napsal Chekotayovi. Smejki píše, že se mu moje povídka předem líbit nebude, a to už je výmluvné samo o sobě.
Stejně tak je špatná i metoda podle VŠB, jaká povídka je dobrá a která ne. Tak trochu mi to připomíná chvíle vždy, když se volí náš prezident- vždy ho volí jenom určitá sorta lidí. To, že Viky řekla, že je podle ní má povídka špatná, mě nezajímá. At\' se díla dají volně na stránky a návštevníci at\' dají vědět, kterrá si zaslouží ceny a která ne!\"

a dva krát dva je čtyři

Kontaktní údaje