Vault šílené brahmíny - největší stránka o sérii Fallout v češtině i slovenčine | Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout New Vegas, FOnline, Fallout 4
... vstup do vaultu ... orientace ... vaultmasteři ... kontakt ... poslat novinku ... fórum ... archiv ..

Fallout

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
vault-boyové
holodisky
konce
texty ze hry
vychytávky
archiv zvuků
screenshoty
demo
wiki
fórum
download

Fallout 2

novinky
recenze
návod
města
náhodné lokace
postavy
spolubojovníci
předměty
zbraně
brnění
automobil
holodisky
karmické tituly
konce
texty ze hry
kulturní odkazy
zajímavé sejvy
vychytávky
screenshoty
archiv zvuků
mapper
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout Tactics

novinky
recenze
návod
charakter
mise
náhodné lokace
zbraně
brnění
vozidla
holodisky
drogy
screenshoty
multiplayer
hrajeme po netu
tipy a triky
editing
obličeje
modifikace
wiki
fórum
download

Fallout: New Vegas

novinky
recenze
hráčské recenze
návod
spolubojovníci
screenshoty
videa
zbraně
download
wiki
fórum

FOnline

novinky
faq
fórum
FOnline: 2238
status
server-boy 2238
manuál
mapy
instalace
screenshoty
gang VŠB
wiki-boy 2000
download
The Life After
status
manuál

Společné

bible
časová osa
bestiář
pitevna
traity
perky
technologie
zbraně vs. realita
bugy
tajemná tajemství
technické problémy
licence

Fallout projekty

Fallout Online (V13)
Fallout 4
Fallout 3: Van Buren

Příbuzné hry

Arcanum
AshWorld
Fallout: BOS
Fallout 3
Fallout: PNP
Fallout: Warfare
Fallout Tycoon
Lionheart
STALKER
Borderlands

Hry naživo

Fallout LARP
Fallout RP
download

Soutěže

O brahmíní vemeno
screenshot měsíce
žebříček charakterů
žebříček kr. zásahů
masový hrob
rychlonožka

Zábava

povídky
poezie
knihy
komiksy
filmy
hudba
kvízy
humor

Různé

články
rozhovory
jak přežít
wallpapery
bannery
průzkum
srazy a setkání
IRC channel
odkazy

Vault šílené brahminy - největší stránka o sérii Fallout v češtině a slovenčine.




Jak se natáčelo Gamepage!



Laďa Loukota aka Laďa

Jan Bílek aka Honza aka MR Handy

Když jsem se ve středu odpoledne uprostřed školní hodiny domlouval s producentkou Lenkou Vlasákovou byl jsem přímo nadšený! Pravda, skoro mi zabavili mobil, ale což. Alespoň byla sranda… A ještě větší byla ve chvíli, kdy jsem se omlouval třídní: “Nó, víte, já asi zítra nepříjdu do školy.” diplomaticky jsem se omlouval. “Důvod?!” zeptala se zvostra třídní. “Nó, já, … ehe … jedu do Prahy, … err, … ehe, do televize…” Měli jste vidět výraz v jejím obličeji :-)).

Když mi navíc večer dali Brahminní bohové znamení, že zítra to vyjde – dělal jsem si na večeři vajíčka a v jedné skořápce byly DVA žloutky, takže, výsledné kuře by mělo … dvě hlavy!!! – byl jsem nadšený.

Druhý den bylo krásné počasí. I když, čtyřhodinová cesta autem mi nepřidala na náladě. Ale kolem půl čtvrté to začalo… V budově ČT jménem “Rohlík” (zvláštní, Jindřich Rohlík natáčí v budově jménem Rohlík…) jsme měli být s Honzou ve čtyři odpoledne. Samozřejmě jsme přišli o půl hoďky dříve. Po krátkém seznámení s Honzou Bílkem(viděli jsme se “na vlastní oči” poprvé), které proběhlo klasickým mobilovým “Haló,” do telefonu “to jsi ty 5 metrů přede mnou?” vypnul jsem mobil a o sekundu později se s Honzou pozdravil už normálně…” jsme se ohlásili na recepci v budově “Rohlík”. Sličná polo-odhalená recepční na naše “Ehe, my tu máme natáčet Gamepage” koukala jak vyjevená, ale po chvíli ji napadlo si to ověřit a že prý máme počkat.

Netrvalo to dlouho! U vchodu do Rohlíku zastavil transit ČT a vyskákali nějací kameramani, osvětlovači, pak jeden menší vousatý chlapík (později jsem zjistil, že se jmenuje “Rédr” či tak nějak, omlouvám se pokud sem to řekl špatně) a nakonec i … Jindřich Rohlík :-) .”Wow,” otočil jsem se na Honzu “To je ROHLÍK!!! Ještě Rybka a jsou tu všichni!”.

Brzy si pro nás přišel pan Rédr, jeli jsme výtahem do třetího patra, mimochodem, po cestě jsme vyslechli “duchaplný” rozhovor kameramanů o tepelných destičkám ve výtahu a jestli vydrží. Také se nám představil Jindřich Rohlík, musím říct, sympatický chlapík!

Ve třetím patře nám (tedy mně a Honzovi) ukázali kancelář 3x4 metry a že prý tady máme točit!! Trochu mi to vyrazilo dech, pravda, byl tam trochu nepořádek. Honza sedl ke compu a spustil Fallout Tyccon “ukázkovou verzi” … načež zjistil, že to na tom počítači hází prapodivní rozlišení – prostě nešly vidět panely. Naštěstí Honza předtím prozřetelně zavedl klávesové zkratky.

Zatímco my jsme hráli Fallout Tyccon, v místnosti si hráli osvětlovači. Ještě zvukaři nahrávali kecy jednoho ZNÁMÉHO herce (bohužel si nevzpomenu na jméno:- ) ). Ten ZNÁMÝ herec vykřikoval nějaké blbosti, bezpochyby na další úvodní scénu Šárky Ulrychové… A pak to konečně přišlo!

Urovnaly se židle, já s Honzou jsme seděli na klasických, Jindra Rohlík měl točivou (a byl to mu velmi rád :- ) ). Začalo se točit, na nás přišla od Jindry Rohlíka série otázek od klasického “jaký typ hry to je” až po “odkud jste” . Ještě se nás pan Rédr zeptal proč se mladí lidé jako my zajímají tak o vývoj her (třeba o nás bude nějaký dokument na ČT2, nebo dokonce komponovaný večer na téma “O vývoji Fallout Tycconu” :-))) ale asi ne :-) ). Asi se opakuju, ale musím, říct, že Jindřich Rohlík byl každopádně příjemný a přátelský, rozhodně není takový vážný intelektuál jak vypadá v televizi :-) .

Po rozhovoru jsme ještě chvíli koukali jak Honza hraje “na kameru” Fallout Tyccon, a nakonec se natáčela ještě “naše práce”. Tedy já brouzdal po homepage Fallout Tycconu a Honza hrál a mezi náma chodil kameraman.

A už jsme skoro na konci! Ano, bylo to rychlé (a zábavné). Vzali jsme si z CD ROMky CD Fallout Tycconu (s krásným obalem ;-) )(To MR Handy:no jen ho neskenuj a ukaž), podali ruce s Jindřichem Rohlíkem a rozloučili se s panem Rédrem a bylo po fšem.

Před “Rohlíkem” (myšleno tu fešnou budovu ČT na Kavčích horám, BTW: to by mne zajímalo PROČ tomu říkají “Kavčí hory” když široko daleko nebyly ani blbé metrové kopečky, natožpak hory…) jsme ještě chvíli kecali s Honzou, pak jsme se rozloučili a mazali domů. No, vlastně domů jel jen Honza, já byl ten den stejně nestihl domů dojet dřív než v 22.00 a tak jsme v Praze zůstal ještě do druhého dne. To mne zajímá co napíšu jako omluvenku do školy…

A jaké to bylo? Na to se dívejte 1.dubnový týden v 17:05 na ČT1, teda jestli to nezmění. Tak vám doporučuju se dívat na Gamepage vždy, když ho budou dávat, jako to dělám já. Tak hrozný, jak slyším od mnoha lidí to není :-) .

Laďa Loukota

PS. To mne zajímá jak nás úchylně uvede Šárka Ulrychová :-)

PSS. Doufám, že to nebylo poslední setkání s Gamepage a Jindřichem Rohlíkem.

Staň se pomocníkem při tvorbě, nakrm Šílenou brahmínu!:)




Stránky v EN

No Mutants Allowed
Fallout Wiki
Fallout Database

Modifikace v CZ

Fallout:Resurrection
Fallout et tu
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout:BGE (dead)
Fallout:Yurop (dead)

Modifikace v EN

Vault-Tec Labs
Fallout 2 Restoration Project a neof.patch
Fallout of Nevada
MIB88: Megamod
Last Hope
Fallout et tu



Sponzoři VŠB

TOPlist





.. vstup do vaultu .. orientace .. vaultmasteři .. contact us .. irc channel .. kniha hostí .. fórum .. archiv..